Pozovite nas direktno: +381 63 80 444 22
Naselje Treska, Kopaonik, Pronadjite nas na mapi
IZLETI

Izleti sa Vilom Popara

Na Kopaoniku se u organizaciji Vile Popara organizuju pesacki izleti (do izvora Metodje i Semeteskog jezera), izleti planinskim biciklom, skole kosarke, tenisa, jahanja, engleskog jezika.

 

 
U neposrednoj blizini Kopaonika nalaze se banje Jošanička, Lukovska, Kuršumlijska (u samom podnožju), odnosno nešto udaljenije su Vrnjačka, Mataruška i Sijarinska banja, sa bogatim termalnim izvorima. Na samom Kopaoniku postoje mineralni izvori: izvor niskoradioaktivne vode “Krčmar” na visini od 1700 m i “Marine vode” (1950 m).

Istorijski značaj kopaoničke oblasti kao središta srpske srednjovekovne države obeležavaju ostaci utvrđenih gradova na visovima u predgorju centralnog masiva (Zvečan, Koznik, Maglič), rudarskih naselja (Stari trg, Novo brdo) i crkve i manastiri (Gradac, Pavlica, Studenica, Žiča, Sopoćani), zadužbine srpskih vladara, koji se nalaze u podnožju kopaoničkog masiva.

 

Jos uvek nema komentara

DODAJTE VAS KOMENTAR
Napravite Rezervaciju

Posaljite nam poruku sa vasom zeljom za tip apartmana, datumom i brojem dana koji biste proveli kod nas i mi cemo vas ubrzo kontaktirati.

Najnovije Vesti & Promocije